Zelený chřest ve slanině připravíme jednoduše v troubě. Kromě zeleného chřestu můžeme použít i bílý ale ten se musí navíc ještě oloupat.
Ingredience:
18 ks zeleného chřestu
2 lžíce oleje
sůl
mletý černý pepř
1 lžička sušeného česneku
plátková anglická slanina
Postup:
- Zelený chřest vaříme 7 minut.

- Poté ho dáme do studené vody.

- Smícháme 2 lžíce oleje, trochu soli, mletý černý pepř, 1 lžičku sušeného česneku.

- Směsí potřeme vychladlé a osušené chřesty od vody.

- Chřest balíme po 3 kusech do plátkové anglické slaniny a dáme na pečící papír.

- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.

Tipy:
Zelený chřest má tu výhodu, že se nemusí loupat.
Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.
Video receptuZ chřestu je dobré před přípravou odstranit tvrdé konce.