Jednoduchý fazolový guláš s bramborem podle našeho receptu zvládne uvařit úplně každý. Příprava není vůbec náročná a výsledek stojí opravdu za to.
Ingredience:
olej
1 cibule
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
4 lžičky sladké mleté papriky
1 litr vývaru nebo vody
400 g gothaje
500 g brambor
sůl
mletý pepř
4 prolisované stroužky česneku
2 lžičky majoránky
2 x 400 g sterilovaných fazolí v plechovce
Postup:
- Nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji.
- Poté přidáme 1 vrchovatou lžící hladké mouky a ještě 30 vteřin smažíme.
- Pak přidáme 4 lžičky sladké mleté papriky, jen promícháme a zalijeme 1 litrem vývaru nebo vody.
- Přidáme 400 g nakrájeného Gothaje, 500 g nakrájených brambor, sůl, mletý pepř a vaříme brambory do měkka.
- Když jsou brambory měkké, tak přidáme 4 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky sušené majoránky, 2 x 400 g sterilovaných červených fazolí v plechovce, popřípadě guláš dosolíme a vaříme ještě 5 minut.
Tipy:
Při servírování guláš dozdobíme nakrájenou petrželkou.
Milovníci pálivých jídel mohou přidat trochu chilli koření.
Video receptuDo guláše jsou ideální brambory vadného typu A, které se jen tak nerozvaří.