Vynikající předkrm nebo svačinka, to je pikantní salát s feferonkou z gothaje. Pokud seženete kvalitní chutný salám gothaj, tak recept určitě vyzkoušejte.
Ingredience:
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce oleje
1 lžička worcestrové omáčky
sůl
pepř
1 lžička cukru krupice
1 lžička plnotučné hořčice
400 g gothaje
2 kyselé okurky
1 lahůdková cibulka
1 feferonka
1 červená cibule
Postup:
- Smícháme 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce oleje, 1 lžičku worcestrové omáčky, trochu soli, mletý pepř, 1 lžičku cukru krupice, 1 lžičku plnotučné hořčice.
- Do směsi přidáme nakrájené ingredience: 400 g gothaje, 2 kyselé okurky, 1 lahůdkovou cibulku, 1 feferonku, 1 červenou cibuli. Vše důkladně promícháme.
Tipy:
Salát nejlépe chutná 2 den po odležení v lednici.
Pro pikantnější chuť přidáme místo plnotučné hořčice dijonskou hořčici.
Video receptuGothaj salát podáváme s čerstvým pečivem.