Gothaj s octem a cibulí je alternativa klasické tlačenky podávané na kyselo. Stačí sehnat kvalitní voňavý salám gothaj nakrájený na tenké plátky.
Ingredience:
4 lžíce vody
2 lžíce octa 8%
nakrájený gothaj
červená cibule
sůl
pepř
feferonka
petrželka
Postup:
- Smícháme 4 lžíce vody a 2 lžíce octa 8%.
- Na talíř naskládáme kolečka nakrájeného gothaje. Posypeme nakrájenou červenou cibulí. Polijeme směsí vody a octa, podle chuti osolíme a opepříme. Doprostřed posadíme feferonku.
Tipy:
Salámový talíř můžeme ještě posypat nakrájenou petrželkou.
Do láku z vody a octa můžeme přidat podle chuti i trochu šťávy s nakládaných feferonek.
Video receptuGothaj chutná nejlépe když se nechá politý s octem v chladničce do druhého dne.