
Jednoduchý a rychlý guláš z hlívy ústřičné, který se zaručeně povede. Příprava zabere jen chvíli. Jako přílohu podáváme houskový nebo bramborový knedlík.
Ingredience:
olej
1 cibule
100 g anglické slaniny
200 g hlívy ústřičné
1/2 lžičky drceného kmínu
4 lžičky sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
750 ml vývaru nebo vody
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
mletý černý pepř
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
knedlík
Postup:
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli.
- Přidáme 100 g nakrájené plátkové anglické slaniny na kostičky a 200 g hlívy ústřičné nakrájené na proužky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a ještě 1 minutu smažíme.
- Poté přilijeme 750 ml slaného vývaru nebo vody, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, mletý černý pepř a vaříme hlívu ústřičnou do měkka.
- Nakonec přidáme 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžičku majoránky, popřípadě guláš dosolíme a vaříme ještě 3 minuty.
Tipy:
Jako přílohu ke guláši podáváme kynutý knedlík.
Kdo má rád pálivé, přidá trochu mletého chilli koření.
Video receptuKromě hlívy ústřičné můžeme samozřejmě použít i jiné druhy jedlých hub.