Kedlubnový salát se smetanou a koprem nejen skvěle chutná ale i dobře osvěží. Nejlépe chutná po vychlazení v ledničce proleželý druhý den.
Ingredience:
400 g kedlubny
1 lžíce nakrájeného kopru
1 lžička cukru krupice
sůl
mletý pepř
200 g zakysané smetany
Postup:
- 400 g kedlubny nakrájíme na slabé plátky a poté na nudličky.
- Nakrájenou kedlubnu přendáme do misky, přidáme 1 lžíci nakrájeného kopru, 1 lžičku cukru krupice, sůl, mletý černý pepř, 200 g zakysané smetany a vše důkladně promícháme.
Tipy:
Kedlubnu můžeme kromě krájení také nastrouhat na hrubém struhadle.
Kedlubnový salát podáváme jako přílohu například k pečenému nebo grilovanému masu.
Video receptuDo salátu můžeme použít i mladé lístky z kedlubny.