Kedlubnový salát se smetanou a koprem

Kedlubnový salát se smetanou a koprem
Kedlubnový salát se smetanou a koprem


Kedlubnový salát se smetanou a koprem nejen skvěle chutná ale i dobře osvěží. Nejlépe chutná po vychlazení v ledničce proleželý druhý den.

Ingredience:

  • 400 g kedlubny

  • 1 lžíce nakrájeného kopru

  • 1 lžička cukru krupice

  • sůl

  • mletý pepř

  • 200 g zakysané smetany

Postup:

  • 400 g kedlubny nakrájíme na slabé plátky a poté na nudličky.Kedlubnový salát se smetanou a koprem recept
  • Nakrájenou kedlubnu přendáme do misky, přidáme 1 lžíci nakrájeného kopru, 1 lžičku cukru krupice, sůl, mletý černý pepř, 200 g zakysané smetany a vše důkladně promícháme.Kedluben recept

Tipy:

Kedlubnu můžeme kromě krájení také nastrouhat na hrubém struhadle.

Kedlubnový salát podáváme jako přílohu například k pečenému nebo grilovanému masu.

Do salátu můžeme použít i mladé lístky z kedlubny.

Video receptu