Vyzkoušejte recept na koprovou majonézu z vařených vajec a nemusíte se obávat salmonelózy která hrozí v případě kdy člověk použije syrová vejce.
Ingredience:
3 vejce
sůl
3 lžíce horké vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa 8%
1 lžíce čerstvého kopru
Postup:
- Rozmixujeme 3 vařená vejce natvrdo, trochu soli, 3 lžíce horké vody, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíci octa 8%.
- Do rozmixované směsi vmícháme 1 lžíci nakrájeného čerstvého kopru.
Tipy:
Majonézu podáváme například ke smaženému sýru s hranolkami.
Do majonézy lze také vmíchat nadrobno nakrájenou kyselou okurku, lák z okurek, cibuli, hořčici a udělat tak tatarskou omáčku.
Video receptuVejce natvrdo vaříme přesně 10 minut od bodu varu.