Kuřecí játra na cibulce a slanině recept

Kuřecí játra na cibulce a slanině recept
Kuřecí játra na cibulce a slanině recept


Kuřecí játra na cibulce a slanině je rychlý oběd, který je velice chutný. Příprava zabere jen chvíli. Jako přílohu podáváme vařenou rýži.

Ingredience:

  • olej

  • 1 cibule

  • 50 g anglické slaniny

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 400 g kuřecích jater

  • 3 stroužky česneku

  • mletý černý pepř

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 750 ml vývaru nebo vody

  • 1 lžička majoránky

  • sůl

  • vařená rýže

Postup:

  • Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli. Smažená cibule
  • Poté přidáme 50 g nakrájené anglické slaniny, 1/2 lžičky drceného kmínu, 400 g očištěných kuřecích jater, 3 prolisované stroužky česneku, mletý černý pepř, 2 lžíce hladké mouky a ještě minutu smažíme.Restovaná kuřecí játra
  • Poté přilijeme 750 ml vývaru nebo vody, přivedeme k varu a vaříme 15 minut.Játra na cibulce recept
  • Nakonec přidáme 1 lžičku sušené majoránky, popřípadě játra ještě dosolíme a vaříme už jen 2 minuty.Játra recept

Tipy:

Jako přílohu k játrům podáváme vařenou rýži.

Rýži můžeme na talíři dozdobit nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Játra je důležité před přípravou důkladně očistit.

Video receptu