
Kuřecí játra na cibulce a slanině je rychlý oběd, který je velice chutný. Příprava zabere jen chvíli. Jako přílohu podáváme vařenou rýži.
Ingredience:
olej
1 cibule
50 g anglické slaniny
1/2 lžičky drceného kmínu
400 g kuřecích jater
3 stroužky česneku
mletý černý pepř
2 lžíce hladké mouky
750 ml vývaru nebo vody
1 lžička majoránky
sůl
vařená rýže
Postup:
- Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
- Poté přidáme 50 g nakrájené anglické slaniny, 1/2 lžičky drceného kmínu, 400 g očištěných kuřecích jater, 3 prolisované stroužky česneku, mletý černý pepř, 2 lžíce hladké mouky a ještě minutu smažíme.
- Poté přilijeme 750 ml vývaru nebo vody, přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
- Nakonec přidáme 1 lžičku sušené majoránky, popřípadě játra ještě dosolíme a vaříme už jen 2 minuty.
Tipy:
Jako přílohu k játrům podáváme vařenou rýži.
Rýži můžeme na talíři dozdobit nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Video receptuJátra je důležité před přípravou důkladně očistit.