Jídlo které dobře zasetí, to jsou noky s uzeným masem a kysaným zelím připravené na pánvi. Uzené maso použijeme krkovici nebo plec.
Ingredience:
olej
1 cibule
220 g uzeného masa
4 stroužky česneku
360 g kysaného zelí
200 ml vody
mletý pepř
sůl
1/2 lžičky celého kmínu
1 lžíce cukru krupice
1/2 lžičky sladké mleté papriky
500 g bramborových noků
Postup:
- Na oleji osmažíme cibuli.
- Přidáme nakrájené ingredience. 220 g uzeného masa, 4 stroužky česneku a ještě 1 minutu smažíme.
- Poté přidáme 360 g překrájeného kysaného zelí bez šťávy, 200 ml vody, mletý pepř, trochu soli (podle slanosti uzeného masa a zelí), 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžíci cukru krupice, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, promícháme a dusíme pozvolna pod poklicí 15 minut.
- 500 g bramborových noků uvaříme podle návodu na obalu.
- Uvařené noky scedíme a promícháme se zelím a uzeným masem. Popřípadě dosolíme.
Tipy:
Na talíři jídlo ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Bramborové noky vždy vaříme a těsně před promícháním se směsí zelího a uzeného masa.
Video receptuKromě bramborových noků můžeme použít i vařený nakrájený bramborový knedlík.