Noky s uzeným masem a kysaným zelím recept

Noky s uzeným masem a kysaným zelím recept
Noky s uzeným masem a kysaným zelím recept


Jídlo které dobře zasetí, to jsou noky s uzeným masem a kysaným zelím připravené na pánvi. Uzené maso použijeme krkovici nebo plec.

Ingredience:

  • olej

  • 1 cibule

  • 220 g uzeného masa

  • 4 stroužky česneku

  • 360 g kysaného zelí

  • 200 ml vody

  • mletý pepř

  • sůl

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 1 lžíce cukru krupice

  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky

  • 500 g bramborových noků

Postup:

  • Na oleji osmažíme cibuli.Smažená cibule
  • Přidáme nakrájené ingredience. 220 g uzeného masa, 4 stroužky česneku a ještě 1 minutu smažíme.Smažené uzené maso
  • Poté přidáme 360 g překrájeného kysaného zelí bez šťávy, 200 ml vody, mletý pepř, trochu soli (podle slanosti uzeného masa a zelí), 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžíci cukru krupice, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, promícháme a dusíme pozvolna pod poklicí 15 minut.Uzené maso se zelím recept
  • 500 g bramborových noků uvaříme podle návodu na obalu.Vařené noky recept
  • Uvařené noky scedíme a promícháme se zelím a uzeným masem. Popřípadě dosolíme.Noky s uzeným masem a kysaným zelím recept

Tipy:

Na talíři jídlo ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Bramborové noky vždy vaříme a těsně před promícháním se směsí zelího a uzeného masa.

Kromě bramborových noků můžeme použít i vařený nakrájený bramborový knedlík.

Video receptu