Noky se špenátem, smetanou a parmazánem recept

Noky se špenátem, smetanou a parmazánem recept
Noky se špenátem, smetanou a parmazánem recept


Rychlé syté a navíc dobré jídlo to jsou noky se špenátem, smetanou a parmazánem. Příprava zabere opravdu krátkou dobu než uvaříte noky.

Ingredience:

  • olej

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 100 g čerstvého špenátu

  • 200 g smetany ke šlehání 33 %

  • sůl

  • pepř

  • 500 g bramborových noků

  • strouhaný parmazán

Postup:

  • Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.Smažená cibule recept
  • Přidáme 3 nakrájené stroužky česneku na plátky a 100 g čerstvého překrájeného špenátu.Čerstvý špenát recept
  • Špenát pozvolna restujeme jen krátce asi 2 – 3 minuty.Špenát na pánvi recept
  • Poté přidáme 200 g smetany ke šlehání 33%, sůl, mletý pepř a vaříme asi 6 minut aby omáčka zhoustla.Špenát se smetanou recept
  • Bramborové noky 500 g uvaříme podle návodu na obalu.Vařené noky se špenátem recept
  • Noky po uvaření sedíme a smícháme s omáčkou se špenátem.Noky se smetanou a špenátem recept

Tipy:

Kromě parmazánu můžeme použít i jiný sýr například čedar.

Noky vaříme až těsně před promícháním s omáčkou, protože jinak se po scezení slepí dohromady pokud je hned nepřimícháme.

Pokud nemáme po ruce zrovna noky, můžeme použít například bramborový knedlík nakrájený na kostičky který nám zbyl od oběda.

Video receptu