Rychlé syté a navíc dobré jídlo to jsou noky se špenátem, smetanou a parmazánem. Příprava zabere opravdu krátkou dobu než uvaříte noky.
Ingredience:
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
100 g čerstvého špenátu
200 g smetany ke šlehání 33 %
sůl
pepř
500 g bramborových noků
strouhaný parmazán
Postup:
- Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
- Přidáme 3 nakrájené stroužky česneku na plátky a 100 g čerstvého překrájeného špenátu.
- Špenát pozvolna restujeme jen krátce asi 2 – 3 minuty.
- Poté přidáme 200 g smetany ke šlehání 33%, sůl, mletý pepř a vaříme asi 6 minut aby omáčka zhoustla.
- Bramborové noky 500 g uvaříme podle návodu na obalu.
- Noky po uvaření sedíme a smícháme s omáčkou se špenátem.
Tipy:
Kromě parmazánu můžeme použít i jiný sýr například čedar.
Noky vaříme až těsně před promícháním s omáčkou, protože jinak se po scezení slepí dohromady pokud je hned nepřimícháme.
Video receptuPokud nemáme po ruce zrovna noky, můžeme použít například bramborový knedlík nakrájený na kostičky který nám zbyl od oběda.