Pečené brambory s hermelínem je snadný recept z jednoho plechu. Jídlo tak připravujte opravdu jednoduše a navíc chutná dokonale. Recept určitě vyzkoušejte.
Postup:
- Hermelín potřeme ze všech stran olejem.
- Hermelín posypeme grilovacím kořením a sušeným česnekem.
- Hermelíny zabalíme do alobalu a dáme na pečící papír. Okolo dáme na pečící papír nakrájené brambory na hranolky, pokapeme olejem a osolíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Poté podáváme s tatarskou omáčkou.
Tipy:
Kromě tatarské omáčky můžeme k jídlu podávat kvalitní kečup nebo nejrůznější dipy.
Čím kvalitnější hermelín koupíme, tím lepší bude výsledná chuť pokrmu.
Video receptuHranolky můžeme před pečením posypat celým kmínem.