
Pečená hlíva ústřičná s hranolkami je jednoduché jídlo které připravíte na plechu v troubě téměř bez práce. Stačí pouze pár základních ingrediencí.
Ingredience:
300 g hlívy ústřičné
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
olivový olej
mražené hranolky
slunečnicový olej
Postup:
- Do mísy dáme 300 g hlívy ústřičné nakrájené na větší kousky, 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky, sůl, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, trochu olivového oleje a vše důkladně promícháme.
- Houby přendáme na pečící papír a vedle rozprostřeme mražené koupené hranolky. Hranolky jemně pokapeme olejem a osolíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 30 minut. Po upečení ihned podáváme.
Tipy:
Jako přílohu můžeme přidat oblíbený dip nebo tatarskou omáčku.
Tvrdé nohy z hlívy ústřičné odřežeme a přidáme například pod maso při vaření.
Video receptuDoba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.