Nejlepší jídlo z jednoho pekáče to jsou pečené vepřové plátky společně s bramborami a cibulí. Lahodné a na přípravu velice jednoduché jídlo.
Ingredience:
plátky vepřové pečeně (1 cm silné)
sůl
pepř
plnotučná hořčice
anglická slanina
česnek
cibule
brambory
olej
kmín celý
tatarská omáčka, kečup…
Postup:
- Naklepané plátky vepřové pečeně (silné 1 cm) dáme na pečící papír, osolíme, opepříme a potřeme z horní strany plnotučnou hořčicí.
- Na hořčici přidáme plátkovou anglickou slaninu, cibuli a česnek.
- Nakonec přidáme nakrájené brambory na plátky a můžeme je dát i okolo masa. Brambory pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Poté ihned podáváme.
Tipy:
Pokud máte rádi pálivé, tak místo plnotučné hořčice do receptu použijte dijonskou hořčici.
Jako přílohu k pečeným bramborům podáváme tatarskou omáčku nebo kečup.
Video receptuNa talíři můžeme jídlo ještě dozdobit nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.