Pečené vepřové plátky s bramborami a cibulí recept

Pečené vepřové plátky s bramborami a cibulí recept
Pečené vepřové plátky s bramborami a cibulí recept


Nejlepší jídlo z jednoho pekáče to jsou pečené vepřové plátky společně s bramborami a cibulí. Lahodné a na přípravu velice jednoduché jídlo.

Ingredience:

  • plátky vepřové pečeně (1 cm silné)

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • anglická slanina

  • česnek

  • cibule

  • brambory

  • olej

  • kmín celý

  • tatarská omáčka, kečup…

Postup:

  • Naklepané plátky vepřové pečeně (silné 1 cm) dáme na pečící papír, osolíme, opepříme a potřeme z horní strany plnotučnou hořčicí.Vepřová pečeně s hořčicí recept
  • Na hořčici přidáme plátkovou anglickou slaninu, cibuli a česnek.Pečené vepřové maso s česnekem a cibulí
  • Nakonec přidáme nakrájené brambory na plátky a můžeme je dát i okolo masa. Brambory pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem.Pečené brambory v troubě recept
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Poté ihned podáváme.Pečené brambory s vepřovým masem

Tipy:

Pokud máte rádi pálivé, tak místo plnotučné hořčice do receptu použijte dijonskou hořčici.

Jako přílohu k pečeným bramborům podáváme tatarskou omáčku nebo kečup.

Na talíři můžeme jídlo ještě dozdobit nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Video receptu