Recept na polévku z červené čočky s párkem, která je mnohem zdravější než hnědá nebo zelená čočka. Příprava zabere opravdu jen chvíli.
Ingredience:
olej
1 cibule
400 g krájených rajčat v plechovce
150 g červené čočky
200 g párků
800 ml vody
2 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
pepř
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcestrové omáčky
petrželka na ozdobu
Postup:
- Nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji.
- Přidáme 400 g krájených rajčat v plechu, 150 g propláchnuté červené čočky, 200 g nakrájených párků na kolečka, 800 ml vody, 2 nakrájené stroužky česneku nadrobno, 1/2 lžičky soli, mletý pepř, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíci sójové omáčky,1 lžíci worcestrové omáčky.
- Vaříme čočku doměkka cca 10 minut. Před podáváním polévku ještě dosolíme.
Tipy:
Na talíři polévku ozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Červená čočka je velice zdravá a člověk by jí měl pravidelně jíst.
Video receptuPokud jsou rajčata v plechovce hodně kyselá, můžeme přidat do polévky i lžičku cukru.