Nejen v létě si můžeme připravit vynikající rajčatový salát s cibulí. Po vychlazení v ledničce chutná opravdu skvěle. Navíc příprava je jednoduchá.
Ingredience:
100 ml vody
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce oleje
1 lžíce cukru krupice
1/2 lžičky soli
mletý černý pepř
300 g rajčat
1 cibule
Postup:
- Smícháme 100 ml vody, 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíci oleje, 1 lžíci cukru krupice, 1/2 lžičky soli, mletý černý pepř.
- Poté přidáme 300 g nakrájených rajčat, 1 nakrájenou cibuli a promícháme.
Tipy:
Při podávání rajčatový salát dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Pokud použijeme do receptu cherry rajčata, můžeme je překrojit pouze na půl.
Video receptuPoměr ingrediencí je v receptu pouze přibližný, protože každý má rád rajčatový salát jinak sladký a kyselý.