Restované žampiony se slaninou a pečenými brambory

Restované žampiony se slaninou
Restované žampiony se slaninou


Restované žampiony se slaninou na másle na pánvi ke kterým podáváme pečené brambory v troubě. Recept opravdu jednoduchý na přípravu a chutný.

Ingredience:

  • brambory

  • olej

  • sůl

  • 2 lžíce másla

  • 20 menších žampionů

  • 200 g anglické slaniny vcelku

  • mletý černý pepř

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžička sušeného česneku

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • tatarská omáčka

Postup:

  • Oškrábané brambory nakrájíme na plátky široké 1 cm.Bramborové plátky pečené v troubě
  • Pečící papír potřeme mašlovačkou olejem. Přidáme nakrájené brambory, které jemně z vrchní strany pokapeme olejem a osolíme.Pečené brambory
  • Bramborové dukátky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. V polovině pečení dukátky otočíme.Pečené brambory v troubě
  • Na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme 20 malých žampionů, 200 g anglické slaniny nakrájené na větší kostky, a několik minut restujeme.Restované žampiony
  • Poté přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku sušeného česneku, 1 lžíci sójové omáčky a ještě 2 minuty restujeme. Podáváme společně s pečenými brambory.Žampiony se slaninou

Tipy:

Na talíři brambory dozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Při smažení žampionů můžeme přidat i oblíbené bylinky jako například tymián nebo rozmarýn.

Jako přílohu podáváme tatarskou omáčku nebo oblíbený dip.

Video receptu