
Restované žampiony se slaninou na másle na pánvi ke kterým podáváme pečené brambory v troubě. Recept opravdu jednoduchý na přípravu a chutný.
Ingredience:
brambory
olej
sůl
2 lžíce másla
20 menších žampionů
200 g anglické slaniny vcelku
mletý černý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce sójové omáčky
tatarská omáčka
Postup:
- Oškrábané brambory nakrájíme na plátky široké 1 cm.
- Pečící papír potřeme mašlovačkou olejem. Přidáme nakrájené brambory, které jemně z vrchní strany pokapeme olejem a osolíme.
- Bramborové dukátky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. V polovině pečení dukátky otočíme.
- Na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme 20 malých žampionů, 200 g anglické slaniny nakrájené na větší kostky, a několik minut restujeme.
- Poté přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku sušeného česneku, 1 lžíci sójové omáčky a ještě 2 minuty restujeme. Podáváme společně s pečenými brambory.
Tipy:
Na talíři brambory dozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Při smažení žampionů můžeme přidat i oblíbené bylinky jako například tymián nebo rozmarýn.
Video receptuJako přílohu podáváme tatarskou omáčku nebo oblíbený dip.