Milovníci ryb určitě ocení rybí salát z uzených šprotů s cibulí a vajíčkem. Oproti rybí pomazánce má hrubší strukturu a chutná dokonale. V receptu jsou použité šproty naložené v oleji v konzervě. Olej ale do receptu nepřidáme.
Ingredience:
250 g uzených šprotů
2 vařená vejce natvrdo
1 červená cibule
pepř
sůl
2 lžíce citronové šťávy
pečivo
Postup:
- Do mísy dáme 250 g uzených šprotů překrájených na menší kousky. Nakrájíme 1 cibuli, 2 vařená vejce natvrdo a přidáme k rybě. Směs osolíme, opepříme, přidáme 2 až 3 lžíce citronové šťávy a vše důkladně promícháme.
- Rybí salát podáváme s čerstvým pečivem.
Tipy:
Na ozdobu přidáme na rybí salát ještě plátky citronu.
Salát nejlépe chutná po vychlazení několik hodin ledničce.
Video receptuRyby jsou velice zdravé a člověk by je měl pravidelně zařazovat do svého jídelníčku.