Vývar vařený v papiňáku se vaří mnohem kratší dobu než v normálním hrnci. V receptu je použité hovězí přední nakrájené na kostky. Přidat můžete i hovězí kosti.
Ingredience:
800 g hovězí přední na polévku s kostí
1 cibule
3 stroužky česneku
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
mletý pepř
2 lžičky soli
150 g mrkve
130 g celeru
50 g petržele
2 litry vody
polévkové nudle
sůl
Postup:
- Do takového hrnce dáme 800 g předního hovězího masa na polévku s kostí, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, mletý pepř, 2 zarovnané lžičky soli, 150 g mrkve, 130 g celeru, 50 g kořenové petržele, 2 l vody.
- Maso vaříme v tlakovém hrnci do měkka cca 40 až 50 minut.
- Nakonec do polévky zavaříme nudle, popřípadě polévku dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou listovou petrželkou.
Do polévky můžeme přidat i další zeleninu jako například pórek nebo kousek řapíkatého celeru.
Video receptuPokud by byl vývar příliš mastný, tak po vychladnutí sebereme usazený tuk na povrchu polévky.