Rychlý hovězí vývar z papiňáku recept

Rychlý hovězí vývar z papiňáku recept
Rychlý hovězí vývar z papiňáku recept


Vývar vařený v papiňáku se vaří mnohem kratší dobu než v normálním hrnci. V receptu je použité hovězí přední nakrájené na kostky. Přidat můžete i hovězí kosti.

Ingredience:

  • 800 g hovězí přední na polévku s kostí

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 3 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

  • mletý pepř

  • 2 lžičky soli

  • 150 g mrkve

  • 130 g celeru

  • 50 g petržele

  • 2 litry vody

  • polévkové nudle

  • sůl

Postup:

  • Do takového hrnce dáme 800 g předního hovězího masa na polévku s kostí, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, mletý pepř, 2 zarovnané lžičky soli, 150 g mrkve, 130 g celeru, 50 g kořenové petržele, 2 l vody.Hovězí polévka se zeleninou recept
  • Maso vaříme v tlakovém hrnci do měkka cca 40 až 50 minut.Maso v papiňáku recept
  • Nakonec do polévky zavaříme nudle, popřípadě polévku dosolíme a můžeme podávat.Hovězí polévka s nudlemi recept

Tipy:

Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou listovou petrželkou.

Do polévky můžeme přidat i další zeleninu jako například pórek nebo kousek řapíkatého celeru.

Pokud by byl vývar příliš mastný, tak po vychladnutí sebereme usazený tuk na povrchu polévky.

Video receptu