Pokud nemáte čas na smažení masových řízků, nebo na ně nemáte prostě chuť, vyzkoušejte smažený gothaj v trojobalu, který podáváme s bramborami. Jako přílohu přidáme nakrájenou cibulku a hiřčici.
Ingredience:
brambory 1,6 kg
sůl
gothaj 0,5 kg
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej
cibule
hořčice
petrželka
Postup:
- Oškrábané brambory nakrájíme na větší kostičky, zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka.
- Gothaj nakrájíme na plátky 1 – 1,5 cm. Poté gothaj obalíme v hladké mouce, pak v rozmíchaném vejci a nakonec ve strouhance.
- Gothaj smažíme na pánvi na oleji z obou stran.
- Podáváme společně smažený gothaj, vařené brambory, cibuli a hořčici.
Tipy:
Kromě gothaje můžeme tímto způsobem osmažit například i kvalitní lančmít.
Na talíři brambory posypeme nakrájenou petrželkou.
Video receptuGothaj lze také připravit nakrájený na tenké plátky s cibulí a octem.