Smažený gothaj v trojobalu s bramborami recept

Smažený gothaj v trojobalu s bramborami recept
Smažený gothaj v trojobalu s bramborami recept


Pokud nemáte čas na smažení masových řízků, nebo na ně nemáte prostě chuť, vyzkoušejte smažený gothaj v trojobalu, který podáváme s bramborami. Jako přílohu přidáme nakrájenou cibulku a hiřčici.

Ingredience:

  • brambory 1,6 kg

  • sůl

  • gothaj 0,5 kg

  • hladká mouka

  • 2 vejce

  • strouhanka

  • olej

  • cibule

  • hořčice

  • petrželka

Postup:

  • Oškrábané brambory nakrájíme na větší kostičky, zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka.Vařené přílohové brambory recept
  • Gothaj nakrájíme na plátky 1 – 1,5 cm. Poté gothaj obalíme v hladké mouce, pak v rozmíchaném vejci a nakonec ve strouhance.Obalovaný gothaj recept
  • Gothaj smažíme na pánvi na oleji z obou stran.Smažený salám v trojobalu recept
  • Podáváme společně smažený gothaj, vařené brambory, cibuli a hořčici.Gothaj s bramborem a hořčicí.

Tipy:

Kromě gothaje můžeme tímto způsobem osmažit například i kvalitní lančmít.

Na talíři brambory posypeme nakrájenou petrželkou.

Gothaj lze také připravit nakrájený na tenké plátky s cibulí a octem.

Video receptu