Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem
Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem


Jednoduchý recept na přípravu, to jsou těstoviny s kuřecím masem, smetanou a parmazánem. Při servírování pokrm ozdobíme například nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Ingredience:

  • olej

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 600 g kuřecí prsa

  • sůl

  • mletý černý pepř

  • 250 ml smetany ke šlehání 33 %

  • 150 g parmazánu

  • 300 g těstovin (v suchém stavu)

Postup:

  • Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.Smažená cibule
  • Poté přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, 600 g nakrájených kuřecích prsou a maso orestujeme.Restované kuřecí maso
  • Pak přidáme sůl, mletý černý pepř, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 150 g nastrouhaného parmazánu a vaříme do zhoustnutí omáčky.Kuřecí maso ve smetanové omáčce
  • 300 g těstovin uvaříme ve vodě podle návodu na obalu.Vařené těstoviny
  • Nakonec vše promícháme a můžeme podávat.Těstoviny s kuřecím masem

Tipy:

Nejlepší jsou semolinové těstoviny, které jsou z tvrdé pšenice a jen tak se nerozvaří.

Do smetanové omáčky můžeme přidat i trochu nakrájeného čerstvého kopru.

Smetanu při vaření používáme vysokoprocentní která se nesrazí a lépe chutná.

Video receptu