
Jednoduchý recept na přípravu, to jsou těstoviny s kuřecím masem, smetanou a parmazánem. Při servírování pokrm ozdobíme například nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Ingredience:
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
600 g kuřecí prsa
sůl
mletý černý pepř
250 ml smetany ke šlehání 33 %
150 g parmazánu
300 g těstovin (v suchém stavu)
Postup:
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Poté přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, 600 g nakrájených kuřecích prsou a maso orestujeme.
- Pak přidáme sůl, mletý černý pepř, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 150 g nastrouhaného parmazánu a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- 300 g těstovin uvaříme ve vodě podle návodu na obalu.
- Nakonec vše promícháme a můžeme podávat.
Tipy:
Nejlepší jsou semolinové těstoviny, které jsou z tvrdé pšenice a jen tak se nerozvaří.
Do smetanové omáčky můžeme přidat i trochu nakrájeného čerstvého kopru.
Video receptuSmetanu při vaření používáme vysokoprocentní která se nesrazí a lépe chutná.