Těstoviny s uzeným masem bez zapékání

Těstoviny s uzeným masem bez zapékání
Těstoviny s uzeným masem bez zapékání


Jednoduché těstoviny s uzeným masem bez zapékání v troubě. Díky tomu je recept rychlý na přípravu. Výsledek je ale stejně velice lahodný.

Ingredience:

  • olej

  • 1 cibule

  • 300 g uzeného masa (plec, krkovice…)

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 2 stroužky česneku

  • 300 g těstovin

  • sůl

  • pepř

Postup:

  • Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.Smažená cibule recept
  • Přidáme 300 g uzeného masa nakrájeného na nudličky, podléváme malým množstvím vody (stačí pár lžic) a dusíme 10 minut.Restované uzené maso s cibulí
  • Poté přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno a smažíme ještě 2 minuty.Smažené uzené maso
  • 300 g těstovin uvaříme ve vodě podle návodu na obalu.Vařené těstoviny recept
  • Uvařené těstoviny do měkka po scezení přidáme k orestovanému uzenému masu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Poté ihned podáváme.Těstoviny s uzeným masem recept

Tipy:

Na talíři těstoviny s uzeným masem ještě dozdobíme nakrájenou petrželkou.

Jako přílohu zvolíme kyselou okurku nebo nakládané kapie.

Těstoviny vždy vaříme a těsně před promícháním s masovou směsí.

Video receptu