Tuňáková pomazánka je jednoduchá na přípravu a chutná doslova božsky. Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo nebo opečené tousty. Příprava zabere jen chvilku.
Ingredience:
160 g tuňáka v oleji
150 g tavený sýr
1 lžíce kečupu
1 lžička worcestrové omáčky
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
mletý černý pepř
2 kyselé okurky
1 menší červená cibule
Postup:
- Do misky dáme 160 g tuňáka v oleji (olej slijeme), 150 g taveného sýra, 1 lžíci kečupu, 1 lžičku worcestrové omáčky, 1 lžičku plnotučné hořčice, trochu soli, mletý černý pepř a vše rozmixujeme ponorným mixérem.
- Poté přidáme 2 kyselé okurky nakrájené na malé kostičky a 1 menší červenou cibuli nakrájenou nadrobno a vše promícháme.
- Podáváme společně s opečeným toustem.
Tipy:
Tousty opečeme jednoduše na másle na pánvi nebo v toustovači.
Na ozdobu tuňákové pomazánky použijeme plátky kyselé okurky a nakrájenou čerstvou petrželku.
Video receptuVyzkoušejte také recept na lahodné domácí rohlíky.