Vynikající nedělní oběd. To je uzené maso podávané se špenátem a bramborovými noky. Bramborové noky koupíme v každém supermarketu a urychlíme vaření.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
uzené maso
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
250 g čerstvého špenátu
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
bramborové noky
Postup:
- Do pekáče nalijeme 250 ml vody, přidáme 1 cibuli nakrájenou na proužky, 2 stroužky česneku nakrájené na plátky, plátky uzeného masa. Pečeme přikryté alobalem na 200 stupňů Celsia asi 60 minut.

- Na oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli. Poté přidáme 3 nakrájené stroužky česneku, 250 g čerstvého překrájeného špenátu a pár minut vaříme, špenát ztratí objem.

- Poté přidáme 2 rozkvedlané vejce, sůl, mletý černý pepř a vaříme vejce do ztuhnutí.

- Bramborové noky uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu. Poté noky podáváme společně se špenátem a uzeným masem.

Tipy:
Kromě bramborových noků, můžeme recept podávat například i s vařenými brambory.
Špenát můžeme použít i mražený, který má většina domácností stále po ruce v mrazáku.
Video receptuDo pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.