Uzené maso se špenátem a noky recept

Uzené maso se špenátem a noky recept
Uzené maso se špenátem a noky recept


Vynikající nedělní oběd. To je uzené maso podávané se špenátem a bramborovými noky. Bramborové noky koupíme v každém supermarketu a urychlíme vaření.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • uzené maso

  • olej

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 250 g čerstvého špenátu

  • 2 vejce

  • sůl

  • mletý černý pepř

  • bramborové noky

Postup:

  • Do pekáče nalijeme 250 ml vody, přidáme 1 cibuli nakrájenou na proužky, 2 stroužky česneku nakrájené na plátky, plátky uzeného masa. Pečeme přikryté alobalem na 200 stupňů Celsia asi 60 minut.Uzené pečené v troubě
  • Na oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli. Poté přidáme 3 nakrájené stroužky česneku, 250 g čerstvého překrájeného špenátu a pár minut vaříme, špenát ztratí objem.Vařený špenát recept
  • Poté přidáme 2 rozkvedlané vejce, sůl, mletý černý pepř a vaříme vejce do ztuhnutí.Špenát s vejci
  • Bramborové noky uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu. Poté noky podáváme společně se špenátem a uzeným masem.Jak vařit noky

Tipy:

Kromě bramborových noků, můžeme recept podávat například i s vařenými brambory.

Špenát můžeme použít i mražený, který má většina domácností stále po ruce v mrazáku.

Do pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.

Video receptu