Lahodný a rychlý recept na vepřové plátky na hořčici a kmínu. Do receptu použijeme vepřovou pečení nakrájenou na 1 cm silné plátky.
Ingredience:
olej
5 plátků vepřové pečeně
sůl
pepř
40 g másla
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
350 ml vody
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky plnotučné hořčice
vařená rýže
Postup:
- Na oleji z obou stran orestujeme naklepané, osolené a opepřené plátky vepřové pečeně silné 1 cm.
- Poté dáme maso stranou, na pánvi rozpustíme 40 g másla a na něm osmažíme cibuli.
- K cibuli přidáme 1 plnou lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin smažíme.
- Poté přelijeme 350 ml vody, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky plnotučné hořčice a důkladně promícháme.
- Vložíme zpět maso a vaříme pod poklicí 30 minut. Nakonec popřípadě dosolíme a můžeme podávat s vařenou rýží.
Tipy:
Kromě rýže můžeme vepřové plátky podávat například i s vařeným bramborem nebo s houskovým knedlíkem.
Pokud chceme pikantnější chuť pokrmu, tak místo plnotučné hořčice použijeme dijonskou.
Video receptuDoba vaření je pouze přibližná, protože záleží na mase.