Vepřové plátky na hořčici recept

Vepřové plátky na hořčici recept
Vepřové plátky na hořčici recept


Lahodný a rychlý recept na vepřové plátky na hořčici a kmínu. Do receptu použijeme vepřovou pečení nakrájenou na 1 cm silné plátky.

Ingredience:

  • olej

  • 5 plátků vepřové pečeně

  • sůl

  • pepř

  • 40 g másla

  • 1 cibule

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 350 ml vody

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 2 lžičky plnotučné hořčice

  • vařená rýže

Postup:

  • Na oleji z obou stran orestujeme naklepané, osolené a opepřené plátky vepřové pečeně silné 1 cm.Vepřová pečeně na pánvi recept
  • Poté dáme maso stranou, na pánvi rozpustíme 40 g másla a na něm osmažíme cibuli.Smažená cibule
  • K cibuli přidáme 1 plnou lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin smažíme.Cibulová jíška recept
  • Poté přelijeme 350 ml vody, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky plnotučné hořčice a důkladně promícháme.Vepřové maso s omáčkou recept
  • Vložíme zpět maso a vaříme pod poklicí 30 minut. Nakonec popřípadě dosolíme a můžeme podávat s vařenou rýží.Dušené vepřové maso recept

Tipy:

Kromě rýže můžeme vepřové plátky podávat například i s vařeným bramborem nebo s houskovým knedlíkem.

Pokud chceme pikantnější chuť pokrmu, tak místo plnotučné hořčice použijeme dijonskou.

Doba vaření je pouze přibližná, protože záleží na mase.

Video receptu