Krémová batátová polévka je nejen velice chutná, ale zároveň i hodně zdravá. Na přípravu je tento druh polévky navíc opravdu velice jednoduchý.
Ingredience:
batáty 800 g
3 stroužky česneku
1 litr vývaru (nebo vody a bujon)
mletý pepř
sůl
1/2 lžičky kari koření
200 g smetany ke šlehání 31%
máslo
bílé pečivo
Postup:
- Do hrnce dáme 800 g nakrájených oškrábaných batátů, 3 stroužky česneku, 1 litr vývaru (nebo vody a bujon), mletý černý pepř, sůl, 1/2 lžičky kari koření a vše přivedeme k varu. Batáty vaříme do měkka cca 15 minut.
- Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Nakonec vmícháme 200 g smetany ke šlehání 31%.
- Na másle osmažíme bílé pečivo nakrájené na kostičky. Polévku podáváme společně s krutony.
Tipy:
Na talíři polévku ještě dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Milovníci pálivých jídel mohou do polévky přidat i trochu chilli koření.
Video receptuDo polévky můžeme přidat nejen batáty ale i nakrájenou mrkev.