Bramborové dukátky recept

Bramborové dukátky recept
Bramborové dukátky recept


Bramborové dukátky podle tohoto receptu jsou ideální jen tak například s tatarskou omáčkou, nebo jako příloha k masovým či zeleninovým chutným pokrmům.

Ingredience:

  • brambory

  • olej

  • sůl

Postup:

  • Oškrábané brambory nakrájíme na plátky široké 1 cm.Bramborové plátky pečené v troubě
  • Pečící papír potřeme mašlovačkou olejem. Přidáme nakrájené brambory, které jemně z vrchní strany pokapeme olejem a osolíme.Pečené brambory
  • Bramborové dukátky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. V polovině pečení dukátky otočíme.Pečené brambory v troubě

Tipy:

Na bramborové dukátky můžeme při přípravě přidat i různé bylinky jako například rozmarýn nebo tymián.

Pokud máme nové a čisté brambory, tak je můžeme nechat po důkladném omytí pod tekoucí vodou a osušení i se slupkou.

Při servírování můžeme brambory posypat nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Video receptu