Bramborové dukátky podle tohoto receptu jsou ideální jen tak například s tatarskou omáčkou, nebo jako příloha k masovým či zeleninovým chutným pokrmům.
Postup:
- Oškrábané brambory nakrájíme na plátky široké 1 cm.
- Pečící papír potřeme mašlovačkou olejem. Přidáme nakrájené brambory, které jemně z vrchní strany pokapeme olejem a osolíme.
- Bramborové dukátky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. V polovině pečení dukátky otočíme.
Tipy:
Na bramborové dukátky můžeme při přípravě přidat i různé bylinky jako například rozmarýn nebo tymián.
Pokud máme nové a čisté brambory, tak je můžeme nechat po důkladném omytí pod tekoucí vodou a osušení i se slupkou.
Video receptuPři servírování můžeme brambory posypat nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.