Příprava čevabčiči může být jednoduchá pokud použijeme tento recept kdy se čevabčiči peče v troubě. Jako přílohu podáváme vařené brambory, hořčici, cibuli.
Ingredience:
brambory
sůl
1 cibule
500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1 menší lžička soli
1 lžička sladké mleté papriky
pepř
4 stroužky prolisovaného česneku
plnotučná hořčice
Postup:
- Oškrábané nakrájené brambory osolíme a uvaříme ve vodě do měkka.
- 1 cibuli nakrájíme hodně nadrobno.
- Do mísy dáme 500 g mletého masa, nakrájenou cibuli, 1 menší lžičku soli, 1 lžičku sladké mleté papriky, mletý pepř, 4 prolisované stroužky česneku a vše důkladně promícháme. Směs rozdělíme na 9 stejných dílů a vytvarujeme čevabčiči které dáme na pečící papír na plech.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 30 minut. Poté podáváme společně s vařeným bramborem.
Tipy:
Stejným způsobem si můžete v troubě připravit i klasické karbanátky.
Čevabčiči se dává přímo na pečící papír a ten se ničím nepotírá.
Video receptuDoba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.