Sterilované fazole v rajčatové omáčce s párkem máte připravené během chvíle. Stačí konzerva sterilovaných fazolí a kvalitní párky. Příloha pečivo a okurka. Během pár minut připravíte dobré jídlo.
Ingredience:
olej
1 cibule
840 g sterilované bílé fazole v rajčatové omáčce (2x plechovka 420g)
3 prolisované stroužky česneku
1/2 lžičky sušené majoránky
mletý pepř
4 párky
chleba
kyselé okurky
petrželka
Postup:
- Na trošce oleje osmažíme 1 nakrájenou cibuli.
- Přidáme 840 g sterilovaných fazolí v rajčatové omáčce (2x plechovka 420 g), 3 prolisované stroužky česneku, 1/2 lžičky majoránky, mletý pepř a vaříme 5 minut.
- Párky lehce nařízneme nožem a osmažíme na oleji na pánvi.
- Fazole s párkem podáváme s chlebem a kyselou okurkou.
Tipy:
Na talíři můžeme pokrm dozdobit nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Kdo má rád pálivé jídlo, může přidat do fazolí nakrájenou chilli papričku, nebo trochu mletého chilli.
Video receptuStejným způsobem můžeme k párku připravit například i sterilovanou čočku.