Hrachová kaše s klobásou a vejcem recept

Hrachová kaše s klobásou a vejcem recept
Hrachová kaše s klobásou a vejcem recept


Hrachová kaše ze žlutého půleného hrachu má tu výhodu, že se hrách nemusí namáčet předem. Příprava hrachové kaše je tak velice jednoduchá. Navíc se jedná o vynikající jídlo na kterém si opravdu pochutnáte.

Ingredience:

  • 400 g žlutého půleného hrachu

  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

  • 1 lžička soli

  • 5 prolisovaných stroužků česneku

  • mletý pepř

  • 2 lžičky sušené majoránky

  • párky nebo klobásy

  • olej

  • vejce

  • sůl

  • mletá sladká paprika

  • kyselá okurka

Postup:

  • 400 g propláchnutého půleného žlutého hrachu zalijeme vodou a dáme vařit. Hrách bych měl být pořád trochu potopený (cca 1 cm vody nad hrachem).Vaření hrachu návod
  • Ve 150 ml vody důkladně rozmícháme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky.Mouka s vodou na zahuštění omáčky
  • Rozmíchanou vodu s moukou nalijeme k hrachu když je téměř měkký a vaříme ještě 5 minut.Vařený žlutý hrách
  • Poté přidáme 1 lžičku soli, 5 prolisovaných stroužků česneku, mletý pepř, 2 lžičky majoránky a vaříme ještě 5 minut. Pozor, kaše po vychladnutí ještě zhoustne.Hrachová kaše s česnekem
  • Párky nebo klobásy osmažíme na oleji.Smažené párky
  • Vejce osmažíme na oleji, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.Smažená vejce recept
  • Podáváme společně hrachovou kaši, párky, vejce a kyselou okurku.Hrachová kaše párek vejce

Tipy:

Mouku je důležité vždy alespoň 10 minut převařit.

Kaši připravujeme trochu řidší, protože po vychladnutí hodně zhoustne.

Kromě párků a klobás můžeme na pánvi osmažit například i nakrájený gothaj na kolečka.

Video receptu