Připravte si podle tohoto receptu perfektní hrachovou kaši s párkem bez zahuštění moukou. Recept jednoduchý na přípravu. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.
Ingredience:
olej
1 cibule
450 g žlutého půleného hrachu
párky 200 g
pepř
2 lžíce sójové omáčky
sůl
2 lžičky sušené majoránky
4 prolisované stroužky česneku
chleba
Postup:
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli.
- Přidáme 450 g propláchnutého žlutého půleného hrachu a zalijeme vodou aby byl hrách mírně potopený. Hrách vaříme do měkka a během vaření doléváme vodu.
- Když je hrách vařený, tak přidáme 200 g nakrájených párků, mletý černý pepř, 2 lžíce sójové omáčky, podle chuti sůl, 2 lžičky sušené majoránky, 4 prolisované stroužky česneku a vaříme ještě 5 minut aby se vyvařila voda.
Tipy:
Na talíři hrách posypeme jemně nakrájenou petrželkou.
Hrách po vychladnutí ještě zhoustne.
Video receptuŽlutý půlený hrách má tu výhodu, že se nemusí namáčet předem.