Kuře na paprice, recept připravovaný z kuřecích prsou je opravdu velice jednoduchý na přípravu. Jako přílohu podáváme například těstoviny nebo kynutý knedlík.
Ingredience:
olej
cibule
600 g kuřecí prsní řízky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
2 vrchovaté lžičky mleté papriky
750 ml vody
mletý černý pepř
sůl
200 g smetany ke šlehání 33%
těstoviny
Postup:
- Na oleji zesklovatíme 1 nakrájenou cibuli.
- Přidáme kuřecí prsní řízky které zatáhneme z obou stran.
- Poté dáme maso stranou a k cibuli přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky, 2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky a za stálého míchání 20 vteřin pozvolna smažíme.
- Poté ihned přilijeme 750 ml vývaru nebo vody, vložíme zpět maso, přidáme mletý černý pepř, sůl a maso vaříme do měkka cca 30 minut. Poté maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
- Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Poté přidáme do omáčky 200 g smetany ke šlehání 33% a vaříme ještě 5 minut. Nakonec omáčku popřípadě dosolíme a podáváme s nakrájeným masem a těstovinami.
Tipy:
Na talíři těstoviny ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Během vaření musí být maso pořád potopené v omáčce.
Video receptuMilovníci pálivých jídel mohou přidat trochu mletého chilli koření.