
Osmažený salám s bramborovým salátem podáváme jako hlavní jídlo. Základem je samozřejmě zvolit dobrou uzeninu. Recept je velice chutný a rychle hotový.
Ingredience:
uzené maso, sekaná, Gothaj, jemný salám…
olej
600 g vařených brambor
50 g vařené petržele
50 g vařeného celeru
100 g vařené mrkve
2 zavařené kyselé okurky
2 vařená vejce
1 cibule
sůl
pepř
120 ml majonézy
3 lžíce kyselého láku z okurek
2 lžíce mraženého hrášku
1 lžíce plnotučné hořčice
Postup:
- Uzeninu osmažíme na oleji (gothaj, jemný salám, sekanou nebo uzené maso).
- Na kostičky 1 x 1 cm nakrájíme 50 g celeru, 50 g petržele, 100 g mrkve a vaříme ve vodě do měkka. Poté necháme zeleninu vychladnout.
- 600 g den předem vařených brambor a 2 kyselé okurky nakrájíme také na kostičky 1 x 1 cm. Cibuli nakrájíme nadrobno. 2 vařená vejce nakrájíme nebo použijeme kráječ.
- Všechny ingredience smícháme dohromady. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce kyselého láku z okurek, 1 lžíci plnotučné hořčice, 100 ml majonézy a vše promícháme. Salát je hotov. Bramborový salát podáváme společně s osmaženou uzeninou.
Tipy:
Jako přílohu podáváme například kyselou okurku.
Vyzkoušejte také recept na vlašský salát.
Video receptuDo bramborového salátu vždy volíme brambory varného typu A které se jen tak nerozvaří.