Jednoduché dobré rychlé jídlo z jednoho plechu, to jsou pečené klobásy společně s hranolkami v troubě. Po vyndání z trouby ihned servírujeme.
Postup:
- Klobásy na povrchu nařízneme nožem (jinak při pečení prasknou) a vytvoří se po upečení krásný dekor.
- Klobásy dáme na pečící papír a okolo přidáme nakrájené oškrábané brambory nakrájené na hranolky nebo koupené mražené hranolky. Hranolky pokapeme olejem a osolíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů Celsia 20 minut. Podáváme s hořčicí a kečupem.
Tipy:
Na talíři můžeme hranolky posypat nakrájenou petrželkou.
Pečící papír se ničím nepotírá a ingredience se dávají přímo na něj.
Video receptuHranolky podáváme ihned po upečení, protože jinak změknou a nebudou křupavé.