Vánoční perníčky jednoduše bez zdobení a hned měkké a k jídlu bez zbytečného čekání. Pokud chcete, tak perníčky samozřejmě polevou dozdobit můžete.
Ingredience:
400 g hladké mouky
150 g cukr moučka
1 lžička jedlé sody
1,5 lžičky perníkového koření
2 vejce
50 g změklého másla
2 lžíce medu
Postup:
- Smícháme 400 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 lžičku jedlé sody a 1,5 lžičky perníkového koření. Poté přidáme 2 vejce, 50 g změklého másla, 2 lžíce medu a ručně vypracujeme těsto.
- Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do druhého dne do ledničky.
- Druhý den na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku 4 mm. Pomocí vykrajovátek vykrojíme různé tvary perníčků.
- Vykrojené tvary z těsta přendáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 9 – 10 minut.
Tipy:
Pečící papír není zapotřebí ničím potírat a těsto se pokládá přímo na něj.
Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče jinak.
Video receptuPerníkové koření koupíme v každých potravinách či supermarketech.