
I z vepřové konzervy, vepřového masa ve vlastní šťávě se dá udělat skvělá pomazánka. Příprava zabere jen chvíli a výsledek je dokonalý.
Ingredience:
300 g vepřového masa ve vlastní šťávě
3 vařená vejce
1 červená cibule
3 kyselé okurky
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce majonézy
Postup:
- 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě nastrouháme na hrubém struhadle.
- Přidáme 3 vařená vejce natvrdo nastrouhaná nahrubo, 1 červenou cibuli nakrájenou nadrobno, 3 nakrájené kyselé okurky na kostičky, 3 prolisované stroužky česneku, trochu soli, mletý černý pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžíci majonézy a vše důkladně promícháme.
Tipy:
Jako přílohu k pomazánce podáváme čerstvé pečivo.
Milovníci pálivých jídel mohou přidat trochu mletého chilli koření.
Video receptuVejce natvrdo vaříme 10 minut od bodu varu.