Pomazánka z vepřové konzervy recept

Pomazánka z vepřové konzervy recept
Pomazánka z vepřové konzervy recept


I z vepřové konzervy, vepřového masa ve vlastní šťávě se dá udělat skvělá pomazánka. Příprava zabere jen chvíli a výsledek je dokonalý.

Ingredience:

  • 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě

  • 3 vařená vejce

  • 1 červená cibule

  • 3 kyselé okurky

  • 3 stroužky česneku

  • sůl

  • mletý černý pepř

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 lžíce sladké chilli omáčky

  • 1 lžička sladké mleté papriky

  • 1 lžíce majonézy

Postup:

  • 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě nastrouháme na hrubém struhadle.Vepřová pomazánka
  • Přidáme 3 vařená vejce natvrdo nastrouhaná nahrubo, 1 červenou cibuli nakrájenou nadrobno, 3 nakrájené kyselé okurky na kostičky, 3 prolisované stroužky česneku, trochu soli, mletý černý pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžíci majonézy a vše důkladně promícháme.Vepřová konzerva pomazánka

Tipy:

Jako přílohu k pomazánce podáváme čerstvé pečivo.

Milovníci pálivých jídel mohou přidat trochu mletého chilli koření.

Vejce natvrdo vaříme 10 minut od bodu varu.

Video receptu