Rizoto z vepřové konzervy z jednoho hrnce

Rizoto z vepřové konzervy z jednoho hrnce
Rizoto z vepřové konzervy z jednoho hrnce


Neexistuje jednodušší recept na rizoto. Vyzkoušejte lahodné rizoto z vepřové konzervy připravené v jednom hrnci. Do rizota použijeme kvalitní dobrou rýži Basmati.

Ingredience:

  • olej

  • 1 cibule

  • 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě

  • 2 stroužky česneku

  • sklenička 200 ml rýže Basmati

  • sklenička 200 ml mražené zeleniny (směs mrkev, hrášek, kukuřice)

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 500 ml vody

  • mletý pepř

Postup:

  • Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.Smažená cibule na rizoto
  • Přidáme 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě nakrájeného na kostičky, dva nakrájené stroužky česneku na plátky, skleničku 200 ml rýže Basmati, skleničku 200 ml nakrájené mražené zeleniny (směs mrkev, hrášek, kukuřice), 2 lžíce sójové omáčky, 500 ml vody, mletý černý pepř a přivedeme k varu.Rizoto recept
  • Vaříme pod poklicí na mírném ohni 20 až 25 minut bez míchání dokud se voda zcela nevyvaří. Poté ihned podáváme.Rizoto bez míchání recept

Tipy:

Do rizota můžeme samozřejmě přidat i oblíbené bylinky jako například tymián.

Při servírování rizoto posypeme nakrájenou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

Při vaření je zapotřebí kontrolovat aby se voda nevyvařila dříve.

Video receptu