Neexistuje jednodušší recept na rizoto. Vyzkoušejte lahodné rizoto z vepřové konzervy připravené v jednom hrnci. Do rizota použijeme kvalitní dobrou rýži Basmati.
Ingredience:
olej
1 cibule
300 g vepřového masa ve vlastní šťávě
2 stroužky česneku
sklenička 200 ml rýže Basmati
sklenička 200 ml mražené zeleniny (směs mrkev, hrášek, kukuřice)
2 lžíce sójové omáčky
500 ml vody
mletý pepř
Postup:
- Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
- Přidáme 300 g vepřového masa ve vlastní šťávě nakrájeného na kostičky, dva nakrájené stroužky česneku na plátky, skleničku 200 ml rýže Basmati, skleničku 200 ml nakrájené mražené zeleniny (směs mrkev, hrášek, kukuřice), 2 lžíce sójové omáčky, 500 ml vody, mletý černý pepř a přivedeme k varu.
- Vaříme pod poklicí na mírném ohni 20 až 25 minut bez míchání dokud se voda zcela nevyvaří. Poté ihned podáváme.
Tipy:
Do rizota můžeme samozřejmě přidat i oblíbené bylinky jako například tymián.
Při servírování rizoto posypeme nakrájenou petrželkou a nastrouhaným sýrem.
Video receptuPři vaření je zapotřebí kontrolovat aby se voda nevyvařila dříve.