Recept na tlačenkový salát jistě ocení všichni milovníci tlačenky. Nakrájenou okořeněnou tlačenku podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem. Recept stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
2 lžíce octa 8%
2 lžíce vody
1/2 lžičky soli
mletý pepř
1/2 lžičky cukru krupice
1 lžíce oleje
1 lžička plnotučné hořčice
400 g vepřové tlačenky
1 červená cibule
1 lahůdková cibulka
2 kyselé okurky
chléb
Postup:
- Smícháme 2 lžíce octa 8%, 2 lžíce vody, 1/2 lžičky soli, trochu mletého pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 lžíci oleje, 1 lžičku plnotučné hořčice.
- Přidáme nakrájené ingredience: 400 g tlačenky, 1 červenou cibuli, 1 jarní cibulku, 2 kyselé okurky a vše důkladně promícháme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Tipy:
Tlačenkový salát je ideální jako předkrm nebo rychlá svačinka.
Tlačenkový salát můžeme podávat ihned, nebo druhý den po odležení v lednici.
Video receptuZákladem tohoto receptu je samozřejmě kvalitní tlačenka.