Pokud vám zůstane od oběda bramborový knedlík, vyzkoušejte recept na bramborový knedlík s anglickou slaninou a cibulí. Je to dobré syté jídlo.
Ingredience:
olej
500 g bramborový knedlík
2 velké cibule
3 stroužky česneku
200 g anglické slaniny
1/2 lžičky drceného kmínu
mletý pepř
1 lžíce sójové omáčky
petrželka
Postup:
- Nakrájený bramborový knedlík na plátky osmažíme na oleji na pánvi.
- Poté dáme knedlík stranou a na oleji orestujeme dvě nakrájené cibule nadrobno.
- Pak přidáme 3 nakrájené stroužky česneku na plátky a 200 g anglické slaniny na kostičky, 1/2 lžičky drceného kmínu, mletý pepř, 1 lžíci sójové omáčky a vše ještě 5 minut pozvolna smažíme.
- Na talíři směs posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Místo bramborového knedlíku můžeme do receptu použít klidně i bramborové noky.
K tomuto pokrmu můžeme podávat jako přílohu kyselou okurku nebo nakládané kapie.
Video receptuMilovníci pálivých jídel mohou při vaření přidat nakrájenou chilli papričku.