Velikonoční nádivka se špenátem recept

Velikonoční nádivka se špenátem
Velikonoční nádivka se špenátem


Jednoduchá velikonoční nádivka se špenátem, kde stačí pouze smíchat nakrájené suroviny a dát péct. Obejdete se i bez šlehání sněhu a kopřiv. V receptu jsou kopřivy nahrazeny špenátem.

Ingredience:

  • 10 rohlíků

  • 450 ml mléka

  • 40 g rozpuštěného másla

  • 3 vejce

  • 1 lžička soli

  • 300 g uzeného masa

  • 1 hrst čerstvého nakrájeného špenátu

  • mletý pepř

  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

  • olej

  • hrubá mouka

Postup:

  • Do velké nádoby dáme nakrájené a ostatní ingredience: 10 rohlíků, 450 ml mléka, 40 g rozpuštěného másla, 3 vejce, 1 lžičku soli, 300 g uzeného masa, hrst překrájeného špenátu, mletý pepř, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva a vše důkladně promícháme.Velikonoční nádivka recept
  • Pekáč 30 x 20 cm vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Pečená nádivka
  • Do pekáče dáme směs a lžící rozprostřeme.Nádivka pečená v troubě
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 45 minut. Nádivku krájíme po vychladnutí.Kopřivová nádivka recept

Tipy:

Pekáč nikdy nevymazáváme máslem ale olejem, protože máslo by se připalovalo.

Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.

Velikonoční nádivku jíme jen tak, nebo například s pečeným kuřetem.

Video receptu