Jednoduchá a rychlá vepřová čína, kterou zvládne připravit opravdu každý. V receptu je použita krájená mražená zelenina, takže je příprava opravdu snadná. Stačí nakrájet vepřové maso na nudličky.
Ingredience:
olej
500 g vepřové kýty
1 lžíce hladké mouky
450 g mražená zeleninová směs na čínu
400 ml vody
mletý pepř
5 lžic sójové omáčky
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžička kari koření
sůl
příloha: vařená rýže
Postup:
- Vepřové maso nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji na pánvi.
- Pak přidáme 1 lžíci hladké mouky a ještě 1 minutu za stálého míchání restujeme.
- Poté přidáme 450 g mražené zeleninové směsi na čínu, 400 ml vody, mletý pepř, 5 lžic sójové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 1 lžičku kari koření, promícháme a vaříme pod poklicí maso doměkka.
- Nakonec čínu popřípadě dosolíme a podáváme s rýží nebo chlebem.
Tipy:
Pokud máte rádi pálivé, můžete přidat nakrájenou chilli papričku.
Maso je důležité orestovat zprudka aby se zatáhlo a nepustilo šťávu.
Video receptuJako přílohu k číně volíme chleba nebo hranolky či vařenou rýži.