Rychlé špagety s gothajem připravené během chvilky. Do receptu můžeme samozřejmě použít i jiný salám například šunkový nebo jemný podle vlastní chuti. Na závěr použijeme strouhaný sýr pokud možno výrazné chuti.
Ingredience:
olej
1 cibule
350 g gothaje
2 prolisované stroužky česneku
mletý pepř
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušené bazalky
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce sójové omáčky
800 g loupaných krájených rajčat v plechovce (2 x plechovka 400 g)
4 lžičky cukru krystal
1 lžička rajčatového protlaku
500 g těstovin (váha před vařením)
sýr
petrželka
Postup:
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli.
- Přidáme 350 g nakrájeného gothaje na kostičky a 1 minutu smažíme.
- Poté přidáme 2 prolisované stroužky česneku, mletý pepř, 1/2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce sójové omáčky, 800 g loupaných krájených rajčat v plechovce (2x plechovka 400 g), čtyři lžičky cukru krystal, 1 lžičku rajčatového protlaku (nemusí být), a vaříme 20 minut. Směs krásně zhoustne. Nakonec popřípadě dosolíme.
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
- Při servírování špagety posypeme nakrájeným sýrem a petrželkou.
Tipy:
Některé rajčata bývají kyselejší a v takovém případě je nutné přidat do omáčky více cukru.
Špagety vybíráme pokud možno s hrubým povrchem na kterých omáčka lépe drží.
Video receptuTěstoviny vaříme vždy až těsně před podáváním. Jinak se po scezení rychle slepí k sobě.